logo


Címlap viráglexikon
Keresés
Kulcsszó keresése: Összesen 5 eredmény található.
Címke: egzotikus Rendezés
  • content:viráglexikon (5)
Flamingo (Anthurium)
Anthurium
Származása: A XIX. század közepéig csak Brazília sűrű erdeinek fáin élt ez a növény. Hosszas és fáradságos munka és kutatás eredménye, hogy ma már sok kertészetben és néhány szobában sikerrel nevelik.
Az Anthurium scherzerianum - dél-amerikai flamingóvirág virága rendkívül tartós, vágva is heteken át friss és szép marad.

 

Tartósság
Illat intenzitás
Google képkeresés Google képkeresés Különlegesség
Árfekvés
Orientál liliom
Lilium orientale

Jelentése: Keleti Liliom (Lilium orientale)

Az orientál liliom egy hibrid faj; amely a Lilium auratum és a Lilium speciosum fajokon alapul, illetve ma ismert változatait több ázsiai faj keresztezéséből hozták létre. Tenyérnyi nagyságú virágai általában rendkívül illatosak. Tartósságát tovább növeli, hogy bimbós állapotú virágai még vágott állapotban is teljesen ki fognak nyílni.

Google képkeresés Google képkeresés

Tartósság
Illat intenzitás
Különlegesség
Árfekvés
Papagájvirág (Strelitzia)
Strelitzia
Származása: A Strelitzia Dél-Afrikából, a Fokföldről származó növény, botanikai nevét III. György angol király feleségéről kapta, aki Mecklenburg-Strelitz hercegnőjeként látta meg a napvilágot. A papagájvirág közismert nevét pedig az egzotikus madárhoz hasonlító virágja alakjáról kapta. Az egyik legjellegzetesebb extra vágott virág. Mérete, feltűnő formája, virágszíne, valamint tartóssága miatt értékes. A Kanári-szigeteken alakult ki nagyméretű szabadföldi termesztése, de ma már akár teraszunkon, erkélyünkön is nevelhetjük.

 

Wikipédia szócikk - Szegfű Wikipédia szócikk

Google képkeresés Google képkeresés

Tartósság
Illat intenzitás
Különlegesség
Árfekvés
Heliconia
Heloconia

Származása: A Heliconia a szubtrópusok egyik leglátványosabb növényfaja. Magyarul rákollóvirágnak hívják. A helikóniák méretükkel is kiemelkednek a többi lágyszárú évelő közül. A törpének tekinthető egyméteres példánytól az emeletes ház magasságig terjed a méretük, melyek a trópusi madarak számára valóságos éléskamrát jelentenek. A csónak alakú fellevelekben és a virágzatban ugyanis rengeteg nektár és víz gyűlik össze.

Virágai hosszú egyenes száron vagy füzérként lecsüngő alakban nyílnak, melyek narancsos színűek, zöldes-sárgás szegéllyel. Rendkívül attraktív kinézetű növény.

 

Google képkeresés Google képkeresés

Tartósság  
Illat intenzitás
Különlegesség
Árfekvés
Orchidea
Orchidaceae

Jelentése: Szerelem, szépség, finomság. Orchideát annak a nőnek, illetve férfinak ajándékozzunk, akit nagyra becsülünk tudása, műveltsége miatt.

Származása: Az orchideák többsége a trópusi erdőkből származik, természetes élőhelyük főleg Ázsia, Dél-Amerika és Közép-Amerika. Itt a fák tetején él, és nem a talajból veszi fel a tápanyagot, hanem a levegőből, épp ezért ez a növény léggyökereket ereszt.

Wikipédia szócikk - Rózsa Wikipédia szócikk

Google képkeresés Google képkeresés

Tartósság
Illat intenzitás
Különlegesség
Árfekvés

Virágok szűréseTámogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Theme NTChosting Valid XHTML and CSS.

© 2010 - 2018 - Flamingo virág-ajándék üzlet - 5081 Szajol, Erkel tér 9.

Minden jog fenntartva. A weboldalon található anyagok kizárólag az oldal üzemeltetőjének írásos hozzájárulásával használhatók fel.