logo


Címlap vágott virágok Viráglexikon előszó

Viráglexikon előszó Nyomtatás E-mail

Ebben a fejezetben szeretnénk összegyűjteni a leggyakoribb vágott virágok jellemzőit, jelentését, illetve ahol a virág jelentése nem ismert, ott legalább a származását.

Nem célunk a teljeség, ezért az oldal nem is törekszik tudományos megfogalmazásokra, csupán közérthető és rövid formában kívánjuk jellemezni a felsorolt virágokat.

A virágok értékelese - olyan különböző szempontok szerint, mint tartósság, illat intenzitás, különlegesség, árfekvés, virágok elérhetősége - szubjektív, ezért az pusztán irányadó jellegű.

A jobb oldalon elhelyezett összetett szűrő segítségével a látogatók rászűrhetnek az érdeklődésüknek megfelelő virágokra, és a Keresés gomb megnyomása után már csak az adott feltételeknek megfelelő virágokat mutatja az oldal.

A szűrés az egyes virágokhoz társított címkéken alapul, és tetszőleges kombinációban végrehajtható.

Az egyes szűrési kritériumok a virágok jellemzésénél található értékeken (csillagok) alapszanak, de az ésszerűség keretein belül már csak 3-3 lépcsőben alkalmazható a szűrés.

Kivétel ez alól az utolsó szűrő-kritérium, a: "Mikor kapható?". Hiszen ez a tulajdonság elsősorban azon alapszik, hogy mikor szezonális egy-egy virág. A szűrési találatokat ésszerűsítendő, a szezonalitást a 4 évszakra korlátoztuk. Illetve mivel kimondottan csak télen nyíló vágott virág nincs, ezért a negyedik időintervallum az "egész évben kapható" lett.

Az itt megadott időintervallumok elsősorban tájékoztató jellegűek, és előfordulhat, hogy mégis lehet kapni egy-egy virágot, de miután az már nem szezonális termék, valószínűleg drágábban.

 


Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla 1.5 Theme NTChosting Valid XHTML and CSS.

© 2010 - 2018 - Flamingo virág-ajándék üzlet - 5081 Szajol, Erkel tér 9.

Minden jog fenntartva. A weboldalon található anyagok kizárólag az oldal üzemeltetőjének írásos hozzájárulásával használhatók fel.